CsekaHarminc mérkőzésből  7 –et nyertünk, van 3 döntetlenünk és 20 vereségünk. 24 pontot szereztünk és ez a 14. helyre volt elég.  Kieső hely … mi lesz a csapattal? Jövőre megye II?

Még egyelőre nem tudjuk. Szeretnénk a Megyei I. osztályban játszani. Olyan hírek vannak, hogy van esélyünk rá, mivel néhány csapat elképzelhető, hogy nem tudja vállalni tovább a megyei I. osztályt, illetve a megyei II. osztály bajnokai közül az egyik biztosan nem jön fel, illetve az osztályozót megnyerő Böhönye sem biztos, hogy vállalja az indulást.

Július 6. a nevezési határidő. Július 10.-én már talán biztosat tudok mondani.

Szezonközben történt egy edzőváltás, ősszel egy mérkőzést nyertünk a Buzsák ellen és összesen három ponttal mentünk  a téli szünetre. Edző csere és szereztünk 21 pontot de sajnos ez sem volt elég a kieső hely elkerülésére. Arra kérlek értékeld a szezont. Mi történt az ősszel és mi változott meg a tavasszal?

Az őszi szezont tudtuk, hogy így fog alakulni. Sajnos anyagi problémák miatt nem tudtunk játékosokat igazolni. A megyei I. osztályban már szinte minden csapatban fizetnek a játékosoknak – amivel én személy szerint nem értek feltétlenül egyet – és én nem akartam olyat ígérni annak, aki nyáron hozzánk igazolt volna, ami nem tudok betartani. Így azzal a kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, ami rendelkezésünkre állt. Illetve sajnos olyan embert neveztünk ki a csapat élére, aki alkalmatlan volt a feladatra.

Az őszi szezonban már megtörtént az edzőváltás, így a téli felkészülést már Bozsó Feri vezette. Sikerült néhány játékost igazolnunk magasabb osztályból, amivel jelentősen megerősödött a csapatunk. Illetve a felkészülés során Bozsó Feri olyan fizikai állapotba hozta a csapatot, amivel bátran nekivághattunk a tavaszi szezonnak.

Ha csak a tavaszt nézzük, akkor a virtuális tabellán 5. helyen végeztünk volna. 

Rendezettek a körülményeink, nincs tartozásunk senki felé. Most várunk, hogy mi lesz velünk július közepétől.

A Bozsó Ferit 15 meccsre eltiltották a szezon végén, úgy tudom még 13 vissza van mire a kispadra ülhet. Sok mende-monda van a városban a történtekről. Te már ismered a fegyelmi tárgyaláson történteket. Miért kapott ennyire súlyos ítéletet a Feri? És az eltiltása van e hatással a csapatban viselt pozíciójával?

Feri eltiltásával nem értünk egyet.

Én az eset másnapján – látva, hogy a játékvezető mit írt a jegyzőkönyvbe – levelet írtam a SLASZ Fegyelmi Bizottságának. Valamilyen úton-módon ez a levél nem jutott el hozzájuk, így tárgyalás nélkül tiltották el Ferit. Nem hagytuk annyiban, így Fellebbviteli Bizottsághoz fordultunk.

Most egyelőre ezzel nem foglalkozunk, mert fontosabb az, hogy másban kapjunk segítséget a Szövetségtől. Gondolom, értik mire gondolok…

Az biztos, hogy Feri marad az edzőnk. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, mind szakmailag, mind emberileg. Biztosan Ő is követett el hibákat tavasszal, de azt hiszem ez természetes is, hiszen most kezdte el edző pályáját, ráadásul a meccseken nehéz helyzetben volt, hiszen játszania is kellett.

Nyári szünet van a csapatnak, kezdődik az átigazolási szezon. Milyen terveink vannak? Kik mennek és kit szeretnénk igazolni?

Minden attól függ, hogy hol folytatjuk. Amint kiderül, hogy megyei I. osztályban indulhatunk, nekilátunk az erősítéseknek. Vannak képben játékosok, de egyelőre felesleges erről beszélni.

A tavaszi szezonban itt játszók közül mindenkit megtartunk, aki nálunk akar tovább játszani, illetve a keret kiegészül a fiatalokkal, akik tavasszal nagyon szép eredményt értek el.

Mindenesetre annyit elmondhatok, hogy Marcali kötődésű, vagy a már nálunk játszó játékosok ismerősei, barátai vannak képben, akik magasabb osztályt is megjártak már.

Ha úgy sikerülnek az igazolások, ahogy terveztük, akkor a 2012/2013 szezonban a dobogó lesz a cél.

Az ifi csapat … Nagyszerűen szerepeltek! Egészen a bajnokság végéig esélyük volt a dobogóra! Nagyon bíztató ez a jövőre nézve! Arra kérlek értékeld a csapat teljesítményét.

Nagyszerű eredményt értek el a srácok. Tavasszal 13 győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. Mindezt úgy, hogy az ifi korú Kovács Bazsi, Szulimán Balázs alap embert volt a felnőttben, és néhány meccset Németh Ádám, Varga Martin és Vaskó Tamás is a felnőttek között játszott.

Külön szeretném kiemelni Németh Ádámot, aki 59 góljával a góllövő lista 2. helyezettje lett úgy, hogy kényszerűségből a szezon végén már nem is az ifiben játszott. Ráadásul, ha a felnőtt csapatban lőtt gólt is ide számolom, akkor 60 gónál fejezte be a 2011/2012 idényt.

De a többiek is dicséretet érdemelnek, mert nagyon nagyot alakítottak ebben a bajnokságban. Ha nyáron jól sikerül számukra a felkészülés, akkor azt hiszem bajnokesélyes csaptunk lesz.

Úgy látom, azt tapasztalom kezd a marcali utánpótlás foci „helyre rázódni”, sokan fociznak és ma már a különböző korosztályú csapatoknál nem látok játékos hiányt.  Hogy látod ezt a szezont ebből a szempontból, illetve milyen távlati elképzelésed van az utánpótlásban?

Az utánpótlás azt hiszem, teljesen rendben van. Nem okoz gondot számunkra, hogy az U16, U13 bajnokságban kötelezően indulni kell. Sőt mivel már 6 éves kortól edzenek nálunk a gyerekek, így azt hiszem, hogy hosszú távra meg van oldva a Marcali Labdarúgó utánpótlás.

A legkisebbekkel foglalkozó edzőknek többek között az a feladatuk, hogy egy jó toborzó munkával minden évben összeszedjék a legkisebbeket, és elkezdjék őket edzeni. Ez biztosítja azt, hogy később folyamatos legyen az egyes korosztályokból „kiöregedő” játékosok pótlása.

Korábban gyakran voltak foci nyári táborok. Terveztek most is?

Idén nem tervezünk. Más feladataink vannak.

A Mini Foci jelenleg is zajlik, ez egy több hónapos munka eredménye. Sajnos jelenleg még nincsenek leosztva az elnökségen belül a feladatok, így pedig nem jut mindenre idő. Rövidesen ez is meg fog oldódni, mivel egy új elnökkel fogunk nekivágni az új szezonnak. Július végén úgy elnököt és új elnökségi tagot/tagokat választunk. Olyanokat, akik reményeim szerint aktívak lesznek. Mindenkinek meg lesz a feladata az elnökségen belül, így reményeim szerint mindenre jut majd idő. Többek között nyár tábor szervezésére is, vagy arra is, hogy még több külső forrást szerezzünk az Egyesületnek.

Mikor kezditek a felkészülést a következő szezonra?

Amint megtudjuk, hogy melyik osztályban folytatjuk (július 10. körül), egyeztetünk Bozsó Ferivel és elkezdődnek az edzések.

Ha jól alakulnak számunkra a dolgok, akkor arra kérek minden Marcali futballszerető embert, hogy látogassanak ki ősztől a mérkőzéseinkre, mert nem fognak csalódni.

Normális, családias légkört fogunk teremteni a stadionon belül és a csapatunk harcban lesz a bajnoki címért.

Azt szeretnénk elérni, hogy a szombat délutáni hazai meccseken az emberek újra érezzék azt, hogy milyen jó Marcaliban meccsre járni, mert sok a barát, sok az ismerős és jó a CSAPAT!

HAJRÁ MARCALI!!!

Köszönöm a beszélgetést!