Dobogós a felnőtt csapat, tehát a szezon elején kitűzött célnak eleget tettek. Arra kérlek értékeld az őszi szezont.

A bajnokság előtt az 1-3. helyet tűztük ki célul. Illetve ami talán ennél is fontosabb, ha megnézed az előző interjú végét, azt mondtam, az a legfőbb célunk, hogy Marcaliban ismét népszerűvé tegyük a labdarúgást, hogy családias, jó hangulat legyen a pályán és minél többen jöjjenek ki hétvégén a meccsre.

Azt hiszem mindkét célunkat teljesítettük.

3. helyen állunk, 3 ponttal lemaradva az 1. helyezett Balatonszárszótól és 1 ponttal lemaradva a 2. helyezett Csurgótól. Végezhettünk volna előrébb is. Gondolok itt a sok-sok sérülésre, ami a csapatot sújtotta ősszel, vagy Bozsó Feri december 31-ig meghosszabbított eltiltására. Azt tudom mondani, hogy az őszi szezonban, véleményem szerint nem tudtunk kiállni egyszer sem a legerősebb csapatunkkal. Illetve, ha egy teljesen szabályos gólt az utolsó fordulóban nem vesznek el tőlünk, akkor nyerünk a Balatoni Vasas otthonában és 1 ponttal a Szárszó mögött a 2. helyen lennénk. De ez már történelem, megyünk előre és tavasszal folytatjuk a jó szereplést.

Itthon minden mérkőzést megnyertünk, talán ennek is köszönhető, hogy egyre többen látogatnak ki hétvégén a mérkőzéseinkre, ahol az Ultrák jóvoltából nagyon jó hangulat van. Ezúton is köszönöm nekik, hogy szurkolásukkal támogatják a Csapatot. Nagyon nagy segítség ez nekünk, illetve a vendégcsapatok is azt mondják mérkőzés után, hogy nagyon jó ilyen hangulatban játszani.

Eljutottunk odáig, hogy vidékre is elkísérik a fanatikusok a csapatot, Nagyberkiben például kb. hatvanan voltunk, de az utolsó fordulóban Balatonkilitin is megtöltöttük a lelátót.

Az öltözőben is nagyon jó a hangulat. Nagyon tudnak egymásért küzdeni a srácok, és a mérkőzések, edzések után is eltöltenek együtt néhány órát. Nagyon akarják a sikert és örülök neki, hogy egy döntetlent már kudarcként élnek meg és egy döntetlen után könnyes szemeket látok az öltözőben.

A csapat átlagéletkora 24 év, azt hiszem, hogy a mezőny egyik legfiatalabb csapata vagyunk, tehát bőven terhelhetőek a srácok.

A fentiek mind-mind kellenek a sikerhez.

Szóval azt hiszem, nagyon jó úton járunk és erről nem is akarunk letérni.

Örömet akarunk okozni a Marcaliaknak és meg akarjuk nyerni a bajnokságot.

Nem megkerülhető a csapat edzőjének, Bozsó Ferencnek a helyzete. Továbbra sem ülhet a kispadra. Mi a jelenlegi helyzet?

Jelenleg úgy néz ki, hogy december 31-ig meghosszabbították az eltiltását. Tehát gyakorlatilag az egész őszi szezonban nem számíthattunk rá játékosként. Edzőként is csak a lelátóról tudta segíteni a csapatot.

Fellebbeztünk a büntetés ellen, de elutasították, majd a Nagyberki elleni ifi meccsen bemelegítést tartott az ifi csapat kapusának, amiért 2 hónappal meghosszabbították az eltiltását. Már nem merek biztosat mondani, de talán december 31-én lejár az eltiltása. A rutinjára, játéktudására nagy szükségünk lett volna ősszel.

Meddig tart a szünet? Lesz-e mozgás csapatnál?

Egy csatár biztosan fog érkezni. Nem beszéltünk még Ferivel a folytatásról. December 7.-én lesz az évzárónk. Ott beszélünk majd erről.

Az ifi csapat … Nagyszerűen szerepeltek! Ők az őszi bajnokok összesen hat pontot vesztettek. Azt is jó látni, hogy van csere lehetőség is. Én úgy látom laikusként, hogy rendben mennek a dolgok. Egyet értesz velem?

Gratulálok nekik az őszi szerepléshez. Csapatunk messze kiemelkedik a mezőnyből. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor nekik innen már meg kell nyerniük a bajnokságot.

Remélem, hogy minél többen részt tudnak venni a téli felkészülésen. Nagyon bíztató, hogy van néhány olyan játékos a csapatban, akik legkésőbb nyáron, de lehet, hogy már télen a felnőtt csapat ajtaján fognak kopogtatni. Arról nem is beszélve, hogy a sok sérülés miatt a csapat motorja, Németh Máté, az utolsó 6 fordulóban már a felnőtt csapatban játszott. Ráadásul ezen a 6 mérkőzésen nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Volt, hogy Ő volt a mezőny legjobbja. Ez is bizonyítja, hogy érdemes az ifistáknak edzésre járni, mérkőzésen jól teljesíteni, mert lesz lehetőségük arra, hogy a felnőttek között játszanak.

Sokáig az U16 is vezetet de becsúszott néhány malőr … ahogy látom Kiss Lajos már kezd beépíteni még fiatalabb játékost is. Elégedett vagy az őszi negyedik hellyel?

Természetesen elégedett vagyok. A dobogó 3. helyén álló Babócsával azonos pontunk van, tehát csak gólaránnyal maradunk le.

A bajnokság eleje nagyon jól indult, aztán jött néhány gyengébb meccs, de ennek tudjuk az okát. Nyáron sok játékos „kiöregedett” az U16-ból, akik helyett új embereket kellett beépíteni a csapatba.

Azt érdemes megnézni, hogy az előző szezon hasonló időszakában milyen eredményt értünk el. Ehhez mérten lehet megítélni az őszi teljesítményünket, ebből látszik, hogy tudtunk-e fejlődni vagy sem.

Először is az előző szezon elején volt olyan mérkőzés, amire nem tudtunk kiállni, mert nem volt annyi játékosunk.

Most 11 forduló után 22 ponttal, plusz 23 gólos gólkülönbséggel 4. helyen állunk. Tavaly ilyenkor 8 ponttal, mínusz 68 gólos gólkülönbséggel 10. helyen álltunk. Ha ezt nézzük, akkor kiváló eredményt értünk el idén ősszel.

U13 ezüstérem. Az elmúlt szezonban 5. helyen fordult Borbély Zsolt csapata. A múlt szezonban még játékos hiány is volt a korosztályban. Ma nem látok ilyen gondot. Hogy értékeled a csapat teljesítményét.

Nagy pozitívum számomra az U13 szereplése. Főleg annak tükrében, hogy sokan kiöregedtek ebből a csapatból, vagy éppen elhagytak bennünket (Ivusza Milán és Kardos Bence a Bene Akadémiához igazolt).

Most 11 forduló után 30 ponttal, plusz 68 gólos gólkülönbséggel 2. helyen állunk, egy ponttal lemaradva az 1. helyezett Balatonszemestől. Tavaly ilyenkor 15 ponttal, plusz 5 gólos gólkülönbséggel 5. helyen álltunk. Azt hiszem az eredmények önmagukért beszélnek.

A legkisebbek … Volt néhány Bozsik programos esemény, de nem emlékszem másik tornára. Most következnek majd a terem tornák?

A Bozsik tornákon folyamatosan részt veszünk természetesen. Itt meg kell említsem, hogy ettől a szezontól már Alközpontként működünk. Ez azt jelenti, az eddigiekkel szemben, hogy nem csak egy körzet 3-4 csapata tartozik alánk – körzetközpontként ez továbbra is így van -, hanem 3 körzet 12-16 csapata.

Ez kiemelt célunk volt az utánpótlás esetében. Fontos, hogy a válogatott edzések – amelyek az U12 korosztályban vannak a Bozsikon belül – innentől nálunk kell, hogy megrendezésre kerüljenek. Kvázi el sem kell utaznunk vidékre, hogy tehetséges gyerekeket lássunk, hogy tehetséges gyerekeket igazolhassunk. Hozzá teszem, hogy itt van még mit fejlesztenünk, mert az őszi szezonban a sok más teendő mellett nem jutott idő arra, hogy ezeken az edzéseken körül is nézzünk és szülőket, gyerekeket szólítsunk meg.

A Bozsik tornákon kívül természetesen voltunk más tornákon is.

Ezek közül mindenképpen kiemelném, hogy Kaposváron az U10 és U11 korosztálynak 2 alkalommal került megrendezésre egy torna (3 alkalmat terveztek, de a rossz idő miatt az utolsó elmaradt), amelyen a Siófok, a Komló, és a Kaposvári Bene Akadémia csapataival mérhettük össze tudásunkat.

A téli teremtornák lassan elkezdődnek. Természetesen minden meghívásnak igyekszünk eleget tenni. Az edzőink szabad kezet kaptak ebben, tehát vihetik a csapatukat.

Ezen kívül mi is rendezünk tornát januárban az U9, az U 10 és az U11 korosztálynak egyaránt. A meghívókat már kiküldtük.

Az egyesületnél minden rendben?

Minden rendben van, sok dolog történt velünk ősszel. Volt egy tisztújító Közgyűlés, amikor Fándli Péter és dr. Mészáros Géza bekerült az elnökségbe. Előbbi a felnőtt csapat háza táján tevékenykedik, utóbbi pedig az utánpótlásért felelős. Illetve Ivusza Pista Bácsit az Egyesület Tiszteletbeli Elnökének választotta a Közgyűlés.

Kapcsolatba kerültünk a Magyar Labdarúgó Akadémiával, amely az ország legeredményesebb Akadémiája. Kétszer voltunk már náluk vendégségben. Egyszer az edzőink egy egész napot eltölthettek náluk, amolyan szakmai továbbképzés jelleggel és beleláthattak abba, hogyan edzik a profi edzők a profinak készülő fiatalokat.

Következő lépésként az Akadémia vezetői jönnek hozzánk vendégségbe, megnézik a létesítményeinket. Célunk egy együttműködési megállapodás megkötése, amelynek keretében az Akadémia edzői szakmailag támogatnák az Egyesületünket. A térség utánpótlás bázisa akarunk lenni és ezzel a megállapodással erre nagy esély nyílna.

A 2012/2013-as idényre közel 13 millió Ft-ot nyertünk a TAO-ban.

Megépítettük a Latinka pályán a labdafogó hálót. Ez egy kicsit elhúzódott, de végre már áll. Mivel társadalmi munkában végeztük, ezért nem volt egyszerű összehangolni a hétvégéket, amikor dolgoztunk. A háló is megvan, de erre a néhány hétre már nem tettük fel, mert télre úgy is le kellett volna szedni.

A Latinkán elkészült a nyílászáró csere és a festés, illetve beszereztük a társalgóba a TV-t, és egyéb műszaki dolgokat.

Balesetbiztosítást kötöttünk az U9 korosztálytól fölfelé az összes játékosunkra.

Melegítőt vásároltunk az U9 korosztálytól fölfelé az összes játékosnak, edzőnek. Ezeket a téli tornákon már használni tudják a csapatok.

Sikeresen toboroztunk gyerekeket az óvodákból, iskolákból a legkisebb U7-es korosztályba. Illetve ebbe a korosztályba már sikerült másik csapatból átcsábítani gyereket hozzánk. Jelenleg kb. 15, 6-7 éves srác jár edzésre. Ez az úgymond belépő korosztályban nagyon szép szám.

Nem tudom, hogy mindent felsoroltam-e, de az biztos, hogy nem unatkoztunk ősszel.

Ezúton is köszönöm minden játékosnak az őszi szereplést, hogy öregbítették Marcali hírnevét, minden edzőnek az áldozatos munkát, illetve minden szurkolónak, hogy kilátogatott a meccsünkre, kiemelve még egyszer a Marcali Ultrák lelkes buzdítását!

HAJRÁ MARCALI!!!

Köszönöm! És HAJRÁ MARCALI!!!