A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága az alábbi jogerős MLSZ elnökségi határozata alapján módosítja a 2015-16-os Me-I és Me-II osztályok besorolását.

Az előzetesen besorolt Me-II déli csoportjában szereplő K. Rákóczi BFLA és az északi csoportba besorolt Siófoki Bányász SE a határozat értelmében a Me-I osztályba kerül.

 

Az osztály létszáma ezzel 18 csapatra emelkedik és ennek megfelelően készül el a versenykiírás korrekciója és a sorsolás is. A bajnokság kezdete: 2015.08.09. A Me-II osztály mindkét csoportja 14 csapattal fog elindulni.Kezdési időpont: 2015.08.23.

 

„ELN-127/2015 (07.14.) számú határozat

Az MLSZ Elnöksége a Labdarúgás Versenyszabályzatának 26.§ (1) pontját az alábbiak szerint kiegészíti:

26. § Új sportszervezet (csapat) besorolása

(1) Új sportszervezet csapata csak a területileg illetékes bajnokság legalacsonyabb osztályába sorolható, kivéve, ha az NB I, NB II, NB III-as sportszervezet az indulási jogát a licenc hiánya miatt elveszítette vagy gazdasági ellehetetlenülés miatt indulási jogával nem tud élni, illetve az utánpótlás csapatai az országos kiemelt bajnokságban szerepelnek.

Amennyiben az új vagy már bejegyzett sportszervezet vállalja, hogy a korábbi sportszervezet utánpótlását működteti, úgy a megyei I. osztályba sorolható. Az utánpótlás csapatok a bajnoki eredményeiknek megfelelő osztályban szerepelhetnek tovább. A besorolás feltétele, hogy a Megyei (Budapesti) Igazgatósághoz az új sportszervezet nevezése beérkezzen, annak az illetékes versenybizottság helyt adjon.

Az MLSZ Elnöksége engedélyezi, hogy az ELN-12/2015 (03.03) számú határozattal elfogadott megyei versenykiírásokban meghatározott 16 csapatos megyei I. osztályú létszámot a megyei igazgatóságok 18 csapatra emelhessék, abban az esetben, ha a 26.§ (1) bekezdésben foglaltak szerint járnak el.”