labdarugohirek

Elkészült a sorsolás, február 27 –én Csurgón kezd a csapatunk. Hogy sikerült a felkészülés? Van-e változás a keretben?

A felkészülésünk felemásan sikerült. Elég nagy létszámban jártak a fiúk edzésre, viszont, mint télen mindig, ki voltunk téve az időjárás viszontagságainak. Sajnos a sok csapadék miatt a pályákat korlátozottan tudtuk csak használni, edzőmérkőzések is maradtak el a sok eső miatt. Az edzőpályán a villanyvilágítással kell majd valamit kezdenünk (ez a következő terv, amit meg szeretnénk valósítani), mert a jelenlegi világítás nem alkalmas arra, hogy labdás edzéseken tartsunk a pályán. A sportcsarnokba heti 1 alkalommal tudtunk bemenni.

Több változás is van a keretben: sajnos a védelmünkből egy nagyon fontos „oszlop” esett ki, mivel Czimondor Péter visszaigazolt Várvölgyre. Ahogy láttam az edzőmeccseket a Horváth Erikkel próbálja pótolni a Pisti, nagyon bízunk abban, hogy Eriknek sikerül ezt megoldani, a képességei biztos, hogy meg vannak hozzá, szokni kell neki ezt a helyzetet.

A Buzsák nagyon aktív volt az átigazolási piacon és elvitte tőlünk Maros Bálintot, aki a több játéklehetőség reményében váltott, ahogy a csapat eddigi 2. számú kapusa Pencz Valentin is.

Érkezők is vannak természetesen, ugyanakkor azt tudni kell, hogy nagyon nehéz minőségi játékost igazolni ilyenkor.

Keszthelyről jött Dufka Dániel és Sipőcz Gábor. Mindketten támadó típusú játékosok és a ZTE-ben, illetve a Kaposvárban nevelkedtek, tehát jó alapokkal rendelkeznek. Az egyébként is fiatal csapatunkba beleillenek, hiszen mindketten 1996-os születésűek. Reméljük, hogy segíteni tudják a Csapatot.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott voltak természetesen sérültjeink is a felkészülés során. Zsiga Szabi rögtön az 1. edzésen megsérült és 3 hetet kihagyott, illetve Somogyi Viktornak is volt problémája a térdével. De már mindketten egészségesek és próbálnak formába lendülni.

A sorsolást nézve, látok hét közbeni fordulót is. Három – négynaponta következnek a mérkőzések. Mi indokolta a szokatlan időpontokat? (05.11 MAGYAREGRES SZ.E.- MARCALI VFC; 05.14 MARCALI VFC – FONYÓDI PETŐFI SE; 05.22 NAGYBAJOMI AC – MARCALI VFC; 05.25 MARCALI VFC – SEGESDI SE; 05.29 KAPOSMÉRŐI SE – MARCALI VFC)

Az MLSZ Versenybizottsága előírta – az NBIII osztályozó mérkőzések miatt – , hogy a megyei I. osztályú bajnokságokat országszerte 2016. június 5-ig be kell fejezni. Az osztályozók első mérkőzésének várható időpontja 2016.06.12.

A fentiek miatt, a 17 fordulós tavaszi bajnokság a korai kezdés ellenére is csak úgy fejezhető be a fenti időpontig, ha két forduló „hétközi” fordulóként kerül lebonyolításra.

Ezért van az, hogy kétszer is szerdán fogunk játszani. Ebben az időszakban kicsit feszített lesz a tempó, ezért van szükségünk minél hosszabb keretre.

Az U19 kerete már az elmúlt őszi szezonban is szűkös volt. Van változás?

Nem tudok változásról szerencsére.

Történt módosulás a „hányatott sorsú” U16 –os bajnokságban?

Nincs olyan információm, hogy történt volna, nem is lenne szerencsés szezon közben szerintem. Ezzel kapcsolatban inkább azon kellene elgondolkozni a vezetőknek, hogy a megítélt TAO támogatásokkal mihez kezdenek azon csapatok esetében, akik ugyan annyi pénzt kapnak (vagy adott esetben többet), mint mi és nem játsszák le tisztességesen a meccseket.

Úgy tudom pozitív döntés született a műfüves pályával kapcsolatban. Van róla információd, hogy mikor épül meg? Ki és hogyan használhatja majd? Lesz világítása a pályának?

Igen, nagy öröm ez számunka, mert a labdarúgás bázisának számító Sport utcában, a pálya keleti végében található, eddig kihasználatlan területen fog épülni egy 20*40 méteres, körbekerített, körbepalánkozott, világítással ellátott műfüves pálya. A világításnak köszönhetően a csapataink addig tudnak majd kint edzeni, amíg az időjárás engedi. Ez főleg a korosztályos csapatoknak lesz nagy segítség.

Elsősorban az edzési lehetőséget szeretnénk biztosítani a csapatainknak, de természetesen más jellegű hasznosítást is terveztünk. Be fogunk engedni olyanokat, akik ki szeretnék bérelni a pályát (baráti társaságok, céges csapatépítők, stb.). Illetve ha megépül a labdarúgó EB-ig – erről még nincs információm -, akkor újra meg szeretnénk rendezni az egykor nagyon sikeres Mini Foci EB-t.

Ezen kívül tervezünk egy városi bajnokságot is a nyári időszakra. A csarnokban, áprilisban véget ér mindig a bajnokság és csak szeptemberben kezdődik újra. Itt a kettő közti 5 hónapban lesz lehetőség arra, hogy más jellegű mérkőzéseket játszanak a csapatok. Amint megépül a pálya, ezt el is szeretnénk indítani. Az is megfordult a fejemben, hogy futsal labdával, 4+1-ben, talán 1-1 megye 1-es, megye 2-es, megye 3-as játékossal csapatonként. Ez még képlékeny, de mindenképpen megcsináljuk.

Ami még nagyon pozitív, hogy polgármester Úrral közösen (a város és az egyesület) adtunk be egy kérvényt az MLSZ felé a „birkózócsarnok” teljes felújítására. Állítólag nyitott fülekre talált a kérelmünk és a következő TAO programba be fogjuk tenni. Már most kérem a helyi vállalkozókat, hogy az ez évi TAO támogatásukat majd ajánlják fel nekünk erre a célra, ha lesz rá lehetőségük.

ADÓ 1 %

Megkérek mindenkit, aki szereti a labdarúgást és a Marcali focit, hogy ha van rá lehetősége, ajánlja fel adójának 1 %-át a Marcali VFC számára. Az adóbevallásuk elkészítése során a következő adószámot kell megadni: 18632350-1-14. Köszönjük!!!

Köszönöm a beszélgetést!

HAJRÁ MARCALI!!!