Csütörtökön délután, az MVFC klubhelyiségében tartott előadást Bakos Roland, a Szombathelyi Illés Akadémia szakmai vezetője, és Farkas Péter, a Bozsik program Illés régió szakmai igazgatója, a Marcali VFC vezetői, és korosztályos edzői előtt. Ez volt az első lépés a két egyesület jövőbeni szorosabbra fűzendő kapcsolatában.

A két szakember hosszan, részletesen, vetítéssel egybekötve ismertette az Akadémián folyó munkát, melyet nem tartanak kizárólagosan követendőnek, de tapasztalatiak, és eredményeik alapján érdemesnek tartják megosztani azon egyesületekkel, melyek ezt kérik. Az erre igényt tartók sorában egyesületünk Ajka, és Nagykanizsa után a harmadik.

A jövővel kapcsolatban elhangzott, hogy az Illés Akadémia ezek után segíti edzőink szakmai képzését. Edzőink lehetőséget kapnak az akadémia megismerésére, részt vehetnek ottani edzéseken. Egyesületünk, ott használt szakmai anyagokat kap. Korosztályos csapataink edzőmérkőzéseket játszhatnak akadémiai csapatokkal. Segítenek csapatainknak, hogy közös tornákon, főleg nemzetközi tornákon vegyünk részt. Az előadáson az is elhangzott, hogy főleg Osztrák-, Szlovén-, és Horvát csapatok elleni mérkőzéseket preferálják, sajnálatosan ugyanis ezen nemzetek csapatai ellen tudnak olyan iramú-, hőfokú-, és fegyelmezettséget kívánó mérkőzéseket játszani, amik kívánatosak lennének idehaza is. Végül, de nem utolsó sorban, az egyesületünk játékosai, edzői, és vezető a megállapodás értelmében ingyenes látogathatják az NB1-es Szombathelyi Haladás hazai mérkőzéseit, a családtagok pedig kedvezményes belépő vásárlására jogosultak

Tovább!