Két döntetlen lett a végeredmény, a várt győzelmek helyett a hétvégén a Marcali VFC vendégszereplésén. Bozsó Ferencet a csaptok szakvezetőjét kérdeztem az okokról.

A junior egy közép csapat ellen nem tudott győzni, a felnőtt pedig a bajnokság utolsó helyén álló csapat ellen volt sikertelen. Mire vezethető vissza ez a gyenge tavaszi kezdés. A felnőtt a megszerezhető 18 pontból 6 pontot szerzett.

Az ifjúsági csapatra visszatérve, én nagyon sajnáltam a fiúkat, mert a mérkőzés java részében egy nagyon durva csapat ellen kellett helytállniuk, akik fizikálisan is erősebbek voltak nálunk. Testi adottságaikat kihasználva, durvasággal próbálták pótolni a játékbeli tudásuk gyengeségét. Ha ez volt a céljuk, akkor azt kell mondanom, hogy hellyel-közzel sikerült nekik. A mi csapatunk nem volt a toppon, a helyzet kihasználásunk is nagyon gyenge volt, erre vezethető vissza ez a nagyon fájó döntetlen. Ismerve a kiskorpádi csapatot amelyik nem „botladozik” nem hullajt pontokat, az 5 pont különbséget behozni nagyon nehéz lesz. Csodának kell történnie hozzá, de nem adjuk fel!

 

Nagyobb meglepetés volt a felnőtt csapat szereplése. Ez egy hárompontos meccs volt nekünk …

Igen ezzel egyet értek, főleg tudva azt, hogy milyen mérkőzések következnek. Azokat is kötelező győzelmek kategóriájába sorolnám. Ez a szárszói csapat, egy nagyon „szétszedett” csapat, egy nagyon aranyos, lelkes gyerekekből összeálló csapat, nem lett volna szabad pontokat vesztenünk ellenük.

Tulajdonképpen jól kezdtük a mérkőzést, a csapat sorra dolgozta ki a helyzeteket, dolgoztunk a gólért, ami a második félidőben egy11 –el jött meg, ami jogos volt úgy gondolom. Berúgtuk és és vártuk a meccs végét … Egy figyelmetlenség miatt a 90. percben a nagyon lelkes házigazdák egyenlíteni tudtak. Nagyon sokat tettek azért az egy pontért és nagyon örültek neki.

Én a csapat nevében is szégyellem magam a mutatott teljesítmény, a játék miatt. Nagyon akartunk, de sajnos ez átment kapkodásba. Maradtak ki sorba a helyzetek, és érezhető volt az, hogy nem megy. Amikor megvolt az egy gólos vezetésünk, akkor is mentünk, de hagytuk ki sorra a helyzeteket. Ha csak a nagy helyzeteket nézzük ugyanolyan eredménynek kellett volna születnie, mint az ősszel itthon. (11-1)

Ahogy láttam a jegyzőkönyveket nagyon rövid a kispadunk …

Sajnos van két eltiltásunk, amikor egy amatőr csapat egyébként is kis létszámmal dolgozik, akkor a fegyelmezetlenség az nagyon visszaüt. Ha egy Laki Olivér, és egy Somogyi Viktor játszik a csapatban, akkor erősebbek vagyunk, stabilabbak vagyunk. Jobban van csere lehetőségem, több a taktikai lehetőségem. Rájuk nagyon sok feladat hárult, közben persze vannak sérülések is …, ezek a gondok összeadódnak. Ha egy csapat több játékost nélkülöz egy hétvégén, az a teljesítményben meglátszik, az hogy ilyenre sikerült a tavaszi szezon rajtja számunkra, nagyrészt erre vezethető vissza.

Jön a Csurgó szombaton, gondolom most már kár bánkódni, előre kell nézni …

Igazából csak én őrlődök még mindig, mert nagyon bánt az eredmény. Egyetértek, előre kell néznünk, azon leszek, leszünk, hogy a gödörből kihúzzuk a csapatot. Leülünk a héten egy este, és kibeszéljük a dolgainkat, és remélem a hétvégére fejben már mindenki ott lesz a Csurgó ellen. Győznie kell hazai pályán mind a két csapatunknak. Egy feljövőben lévő fiatal csapat a csurgói, tehát nem lesz egyszerű a mérkőzés, de győznünk kell!

Így legyen! Hajrá Marcali!